28 Ekim 2023 Cumartesi

Toyota FT-3e


Bu yıl Tokyo tam anlamıyla bir konseptler geçişine sahne oluyor. Japonya'nın en büyük otomobil üreticisi de organizasyona elektrikli bir SUV modeliyle katılım gösterenlerden. Teknik verileri paylaşılmayan otomobilde kullanılan bazı detayları gelecekte seri üretimde görmekse sürpriz olmayacak.

Kısa burun kısmında ince yapılı LED stoplar ve kaputta yer alan hava çıkışları dikkat çeken aracın füme renkli jantları ve ince tutulmuş çamurluk korumaları koyu renkli detaylar. Genişletilmiş çamurluklar, hemzemin ön ve gizlenmiş arka kapı kollarıyla yan ayna iptali de günümüzün modası.

Stopları da ince yapılı olan otomobilin 3. stop lambası, çift çıkıntısı bulunan spoilerin ortasına yerleştirilmiş. Siyah renkli arka tampon da gövdeden çıkıntı yapmıyor. C sütununun alt bölümünün siyah renkli olmasıysa tavanı olduğundan daha alçak göstermiş.

Geniş cam alanları sayesinde başarılı görüş açıları sunan konseptte ilginç bir direksiyon simidi tasarımı kullanılırken gösterge paneli haricinde birçok ekran işleri kolaylaştırmaya çalışıyor. Yan kameraların görüntüleri A sütunu dibine yansıtılırken dokunmatik ekran yolcu tarafına kaydırılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder