25 Ekim 2023 Çarşamba

Mazda Iconic SP


Mazda hayata dönüyor. Özellikle Kuzey Amerika pazarlarında büyük SUV modelleriyle zaten bir süredir dikkat çeken Japon üretici şimdi de küçük spor otomobil konseptiyle öne çıkmak istiyor. Yeni çağın MX-5'i olarak adlandırılabilecek bu aracın kaputu altında ilginç bir ünite var.

4.180 mm boya, 1.850 mm ene ve 1.150 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.590 mm. Şişkin çamurluklar, büyük jantlar ve alçak burun kısmıyla güçlü görünen aracın ön panjurunda beşgen ızgaranın geri dönüşü ve aydınlatmalı marka logosu görülebiliyor.

Yan aynalar yerine kullanılan kameralar ve gizli kapı kolları haricinde farlar da klasik kapaklı ünitelerin yeni versiyonu olarak anılabilir. Coupé gövdeli otomobilin arka tampon-tekerlek mesafesi kısa tutulmuş. Bu bölümde yer alan ışıklandırmalı marka ismi ve içiçe geçmiş çemberler şeklinde tasarlanmış stoplar da hoş görünüyor.

Hafif yukarıya doğru açılan kapılardan geçilen ve sade bir tasarım sunan iç mekanda bol Alcantara döşeme kullanılan konseptte üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran haricinde dört adet şalter biçimli parçaya sahip vites selektörü gözlerden kaçmıyor.

Kaputu altında çift Rotary sunan bir Wankel motora sahip olan otomobilin batarya kapasitesi açıklanmamış olsa da elektrik motorunun 370 beygir güç üretebildiği biliniyor. Araç dışına şarj sağlayabilen konseptin ağırlığıysa 1.450 kg.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder