28 Ekim 2023 Cumartesi

Lexus LF-ZL


Kendi evinde dikkat çekici konseptler sergileyen üreticiler arasına bir katılım da Lexus tarafından oldu. Tokyo'da iki konseptle temsil edilen markanın SUV yapılı aracı tahmin edileceği gibi elektrikli olsa da teknik verileri gizli tutulan bir otomobil olmuş.

Köşeli görünümüyle dikkat çeken aracın hem ön hem de arka bölümünde birçok noktada LED aydınlatmalar bulunuyor. Ön tampon ve kaputta hava geçişleri sunan aracın boyu 5.300, eni 2.020, yüksekliği 1.700 ve aks mesafesi 3.350 mm.

Bombeli tavan yapısı sunan aracın yan aynaları ve kapı kolları bulunmuyor. Aerodinamik jantlar ve keskin karakter çizgisi de öne çıkan detaylar arasında. Cam tavan ve yükseklik ayarlı spoilere de sahip olan aracın yüksek yapılı arka bölümünde ince stoplar ve aydınlatmalı Lexus yazısı gözlerden kaçmıyor.

B sütunu bulunmayan konseptin arka kapıları geriye doğru kayarak açılıyor. Dört kişilik iç mekana geçilip ön bölüme bakıldığında oval direksiyon simidi ve birçok dokunmatik ekran görülebiliyor. Ara konsolda da dokunmatik kumandalar sunulması her kontrolün ekranlara gömülmediğini gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder