25 Ekim 2023 Çarşamba

Stellantis

Bir grubun adını başlıkta kullanmak sık yaptığım bir şey değil ama bu sefer gerekli. Stellantis, sürpriz bir şekilde 12 modelini birden makyajladığını duyurdu. Daha çok elektrikli seçenekler üzerinde durulsa da içten yanmalı motora sahip ticarileri de aynı makyajdan yararlanacak.

Bütün hafif ticari ailesini makyajlayan Stellantis'in 12 modelini de teker teker anlatmak manasız olsa da marka marka gruplama yapılabilir. Örneğin en agresif panjur tasarımı ödülü Peugeot modellerine giderken bu araçların yeni LED farlar ve büyüyen yeni logoyla da farklı durduğu söylenebilir.

Gövde rengi tamponlar, canlı renkler ve yine yeni LED farlarla dikkat çeken Opel modellerinden Combo'nun Corsa ve Astra gibi modellere göz kırpan bir burun kısmına sahip olduğu söylenebilir. Yeni oval logosuyla öne çıkan Citroën modellerinden Jumper, yeni C3'ün far tasarımına kavuşmuş. Fiat modelleriyse en sade yüzlere sahip.

İç mekanlarda da büyük yenilikler sunan modellerden Combo, Partner, Berlingo ve Doblò'da daha köşeli bir kokpit kullanıldığı görülebiliyor. Dijital gösterge paneline kavuşan ticarilerde yer alan dokunmatik ekran da büyümüş. Direksiyon simidi tasarımları da yenilenmiş.

Movano, Jumper, Ducato ve Boxer'ın kokpitiyse artık binek araçlarınkine daha yakın. Bu modellerde kullanılan direksiyon simidi ve göstergelere kavuşan araçlarda çok daha büyük dokunatik ekran, dijital havalandırma kumandaları ve çok daha şık duran havalandırma ızgaraları görev yapıyor.

Üç segment için de elektrik motorlu araçlar sunacak olan Stellantis'in küçük Van modelleri 50 kWh kapasiteli pillerle 330 km'ye kadar menzil sunarken orta boy araçlar 65 kWh kapasiteli bataryalarla 350 km'ye kadar menzile sahip olabiliyor. 110 kWh kapasiteli bataryalarla donatılan en büyük ticarilerse 420 km menzil sunabiliyor. Üstelik bu araçlarda 150 kW şarj da destekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder