22 Ekim 2023 Pazar

Tata Harrier ve Safari


Tata'nın kardeş SUV modelleri Harrier ve Safari makyajlandı. JLR temelli ikilide kullanılan motor ve şanzıman da faklı yerlerden tanıdık olsa da dış tasarımda kullanılan çizgiler eskisinden çok daha çekici modelleri karşımıza getiriyor.

Benzer bir yüze sahip olan ikilide çift katlı LED far kullanımı sürüyor. Ön panjuru da ikiye bölünen araçlardan daha dinamik buruna sahip olanıysa Harrier. Yeni gövde renkleri ve çapları 19 inçe kadar çıkan jantlar donanıma eklenirken siyah renkli tavan ve yan aynalar da dikkat çekici.

Çamurluklarda kullanılan plastik korumalar çok kalın olmasa da kapı altlarında kullanılan korumalar geniş yapılı. Harrier'ın hemzemin tavan raylarına karşılık Safari'de daha yüksek üniteler kullanılmış. Aynı benzerlikler arka kısımda da bulunuyor.

Her iki otomobilin de tavanında yüzgeç anten kullanan Tata, detaylarında farklılıklar olsa da ana hatlarıyla birleştirilen LED stoplar kullanmış. Bu parça, özellikle Harrier'da Lexus modellerine göndermeler yapıyor. Spoiler ve arka çamurlukların arkasına yerleştirilen aydınlatma grubu da benzerlikler arasındayken arka tamponların büyük bölümünün siyah olması da gözlerden kaçmıyor.

İç mekanları ana hatlarıyla aynı olan ikiliden Harrier, daha canlı renklerle araçlar arasında daha "genç" olanı denebilir. Dijital gösterge paneli, dört kollu direksiyon simidi, çok büyük olmayan dokunmatik ekran ve yine dokunmatik bir panelden oluşan havalandırma kumandaları ortak kullanılan parçalar arasında.

Kapı içleri ve orta konsolda yer alan tutacakların benzer tasarımları ve küçük vites kolu da her iki araçta da görülebiliyor. Kapı içleri de aynı olsa da Safari'de kullanılan plastik ve deri renkleri daha premium bir görünüm sağlıyor. Bunlar haricinde yaşam alanındaki en büyük fark, Safari'nin üç koltuk sırasına sahip olması.

13 hoparlörlü Harman ses sistemine de sahip olan otomobillerin kaputu altında, Fiat'tan alınan ve Jeep modellerinde de görev yapan 2 litre hacimli, 170 beygir güç üretebilen turbo Diesel motor kullanılıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanını da Hyundai'den alan kardeşlerin platformu da Range Rover Evoque ve Jaguar E-Pace gibi araçlardan alınmış.

İlerleyen yıllarda kaputu altında 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motoru da sunacak olan ikilinin elektrikli seçenekleri de bulunacak. Curvv konseptinden esinlenilerek tasarlanan ikilinin tasarım dili ilerleyen dönemde diğer Tata modellerinde de kullanılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder