24 Ekim 2023 Salı

GAC Aion Hyper HT

GAC Aion'un Hyper ailesine yeni bir otomobil katıldı. Kısa süre önce casus fotoğrafları yayınlanan Hyper HT, diğer otomobillerde görmediğimiz ilginç seçeneklerle karşımıza çıktı. 400 veya 800 Volt mimarisiyle alınabilen aracın arka kapıları da farklı tasarımlara sahip olabiliyor.


Ön bölümü Hyper GT'yi andıran aracın sivri burun kısmı sade fakat dinamik bir görüntü sunuyor. Siyah renkli jantlar ve hemzemin kapı kolları sunan modelin arka kapıları, opsiyonel olarak yukarıya doğru açılabilir sekilde sipariş edilebiliyor.

4.935 mm boya, 1.920 mm ene ve 1.700 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.935 mm. Liftback tasarıma sahip arka bölümde bagaj kapağına taşan LED stoplar ve tavanın arkasına yerleştirilmiş kamera dikkat çekiyor. Spoiler, tavanda değil bagaj kapağının ucunda.

İç mekana geçildiğinde kokpitin Hyper GT'den aynen alındığı görülebiliyor. Üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidinin üzerinden görülen dijital panel, büyük dokunmatik ekran, yüksek ara konsol ve şık bir şekilde tasarlanmış havalandırma ızgaraları tanıdık. Ön koltuk sırtlıklarında tepsiler sunan otomobilin standart arka kapılarla donatılan seçeneklerinde büyük bir cam tavan da görev yapıyor.

400 Volt mimarili model arka aksa yerleştirilen elektrik motorundan 245 beygir güç, 355 Nm tork alabilirken menzili 600 km olarak açıklanıyor. 800 Volt mimarisini kullanan üçlünün tamamı 340 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s deparları 5.8 saniyeye kadar inebilen araçların menzilleriyse 770 km'ye kadar çıkabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder