22 Ekim 2023 Pazar

Nissan Hyper Tourer


Nissan'ın Hyper konseptlerine eklenen son seçenek bir MPV. Tam otonom elektrikli bir otomobil olan Hyper Tourer, kardeşleri gibi agresif bir görünüm sunarak markanın gelecekte benimseyeceği tasarım dilini bizlere aktarıyor.

Yüksek bir ön bölüme sahip olan otomobilin gündüz aydınlatması büyün gövdeyi çevreliyor. Tamponda kullanılan dörtgen grafiklerin dev jantlara da taşınmasıyla ilginç bir duruş sergileyen modelin kaputu da büyük bir spoiler olarak tasarlanmış.


Kapı kolları ve yan aynaları bulunmayan aracın derin karakter çizgileri ve önde olduğu gibi dörtgen grafikli stopları öne çıkan detaylar arasında. Büyük spoiler ve bir etek gibi aşağıya doğru genişleyen tamponsa farklı görünümü pekiştirmiş.

Ön kapıları öne, arka kapılarıysa geriye doğru kayarak açılan otomobilin B sütunu bulunmuyor. Ara konsola bağlanan koltukları havada uçuyormuş gibi görünen konseptin U biçimli direksiyon simidi otonom sürüş anında gizleniyor.

Çift parçalı A sütunu, cam tavanı ve geniş yan cam alanlarıyla ferah bir yapıya sahip olan yaşam alanında kullanılan geniş dijital gösterge paneli ve geriye dönebilen ön koltuklar dikkat çekici olsalar da zemine dalga efekti veren aydınlatma sistemi şovun yıldızı oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder