29 Ekim 2020 Perşembe

Jaguar E-Pace


Jaguar'ın küçük SUV modeli E-Pace de makyajlanan modeller arasında yerini aldı. Aracın tasarımında büyük yenilikler sunmayan Jaguar kaput altındaysa önemli farklılıklar barındırıyor. Ayrıca iç mekanda yaşanan değişim de dikkat çekici.

Görünümü neredeyse aynı kalan otomobilin en büyük değişiklikleri LED farların iç tasarımlarında yaşanan farklılık olmuş. Yeni jantlar ve gövde rengi seçenekleri de farklılıklar arasında yer alıyor. Tamponlar ve LED stopların iç tasarımlarında da ufak tefek yenilikler var.

İç mekandaysa göbeği küçülen direksiyon simidi, yenilenen dijital gösterge paneli, aşağıya doğru genişleyen dokunmatik ekran, yeni havalandırma kumandaları ve küçük vites kolu gibi farklılıklar gözlerden kaçmıyor.

Kaput altında görev yapan, 2 litre hacimli benzinli motorun 200, 250 ve 300 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunan aracın aynı hacimli Diesel ünteleri 163 ve 204 beygir gücünde. 200 beygir gücündeki motor E85 ile de çalışırken manuel şanzıman sadece 163 beygir güçle birlikte alınabiliyor. Bütün motorlarda 48 Volt hafif hibrit sistem ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman alınabiliyor.

E-Pace'in en büyük yeniliğiyse şarj edilebilir hibrit ünitesi. 1.5 litre hacimli, benzinli motorla donatılan araç elektrik motorunun da yardımıyla 300 beygir güç üretebiliyor. 15 kWh kapasiteli pillerse 55 km elektrik menziline sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder