29 Ekim 2020 Perşembe

Renault Mégane Sedan

Renault'nun Türkiye'de ürettiği modellerden Mégane Sedan makyajlandı. Geçtiğimiz yıl operasyon gören diğer Mégane modellerine katılan otomobil görünüm olarak bu araçları yakalamış olsa da hibrit motor bu sefer de donanıma eklenmemiş.

Ana hatlarında yenilik bulunmayan otomobilin ön panjuru elden geçirilmiş ve farklı desenli LED farlar donanıma eklenmiş. Yeni ön tamponda farklı sis farları yer alırken yan aynalara sinyaller entegre edilmiş. Ön kapı kollarını aydınlatan Renault, jantların tasarımını da yenilemiş. Arkadaysa yeni LED desenli stoplar, sahte hava çıkışları biraz daha gizlenmiş tampon ve egzoz çıkışının yerini sahte kardeşine bırakması yenilik olarak sayılabilir.

İç mekana geçildiğinde dijital gösterge panelinin yenilendiği görülen otomobilin üst donanım seviyelerinde sunulan dokunmatik ekran da elden geçirilmiş. Donanıma eklenen adaptif hız sabitleme sisteminin kumandası da yeni direksiyon simidine alınmış. Havalandırma kumandaları da çok daha rahat anlaşılır hale gelmiş. Çerçevesiz iç ayna, daha bol ambiyans ışıklandırması rengi ve elektrikli sürücü koltuğu da donanımda.

Kaputu altında 1.33 litre hacimli, benzinli motorun 140 beygir güç üretebilen seçeneği yer alan otomobilin 1.5 litre hacimli Diesel versiyonu 115 beygir gücünde. Her iki motor da 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor. Yeni 1 litre hacimli motorsa sadece manuel şanzımanla sunuluyor. 3 silindirli ünite 115 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder