29 Ekim 2020 Perşembe

Ares S1 Project


Lotus'un eski yöneticisi Dany Bahar'ın kurucularından olduğu Ares Design yeni araçlarını birer ikişer tanıtıyor. Panther'in ardından şimdi de sıra, yine görsel olarak hazır olan iki araca geldi. S1'in her iki gövde seçeneğinden de 24 adet üretileceği açıklandı.

Yollara çıkma izni bulunan birer yarış otomobilini andıran ikili alçak yapılarıyla dikkat çekiyor. Kısa burun kısmına sahip araçların dev jantları ve çamurlukların üzerine açılan hava çıkışları gözlerden kaçmıyor. Yukarıya bakan egzoz çıkışları, çift katlı difüzör ve tek parça LED stop öne çıkan diğer detaylar.

İç mekanda, gövdede olduğu gibi bol karbon fiber kullanan otomobil deri detaylarla öne çıkıyor. Tavanı bulunmayan Spyder seçenekte ön cam yerine bir çift şeffaf deflektör kullanılmış. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranla dolan orta konsol modern görünürken neredeyse bir kareye benzeyen direksiyon simidi ve birkaç kumanda elemanı Chevrolet Corvette'ten alınmış.

Corvette'ten alınan şeyler iç mekanda kalmamış. Aracın 6.2 litre hacimli V8 motoru da bu otomobilden alınarak modifiye edilmiş. Atmosferik emişli ünite 715 beygir güç, 970 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman bu gücü arka aksa aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder