20 Ekim 2023 Cuma

Citroën ë-C3 ve C3


Citroën'in elektrikli modellerine bir yenisi eklendi. C3C3 Aircross'a yaklaştıran bir tasarımıyla karşımıza çıkan ë-C3, tasarım açısından, iki yıl önce Hindistan ve Güney Amerika için tanıtılan C3 ile büyük benzerlikler taşıyor.

Oli konseptinden detaylar taşıyan otomobilin dik yerleşimli burun kısmı ve kaputunda yer alan girintiler Volvo modellerini hatırlatıyor. C biçimli LED farlar ve köşeli tampon yeni marka logosuyla birlikte kullanılmış. Şık jantlar ve ince tutulan siyah renkli çamurluk korumaları da yan bölmde öne çıkan detaylar.

Kontrast renkli tavan ve yan aynalarla sunulan otomobilde siyah renkli tavan rayları ve kapı kolları kullanılmış. C sütununda yer alan şeridin rengi sonradan değiştirilebilirken arkada küçük LED stoplar, spoiler ve alt kısmı korumalı tampon görülebiliyor.

Güncel C3'ten 19 mm daha uzun, 6 mm daha geniş ve 80 mm daha yüksek olan otomobil yine de C3 Aircross'tan daha az alan kaplıyor. Modelin yerden yüksekliğiyse 163 mm olarak açıklanıyor. 310 litrelik bagaj hacmi de arka koltuk sırtlıkları yatırılarak genişletilebiliyor.

İki kollu direksiyon simidinin üst ve alt kısmı düzleştirilmiş ve ince yapılı dijital gösterge paneli konsol üstüne yerleştirilmiş. Dokunmatik ekran yolculara yakın yerleştirilirken üst konsolda depolama tepsileri bulunuyor. Fiziksel butonlara sahip havalandırma sistemi ve çift renkli döşemeler de diğer ilginç detaylar.

113 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla donatılan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 11 saniye sürerken maksimum sürati 135 km/s. 44 kWh kapasiteli bataryalar 320 km menzil sunabilirken 100 kW şarja izin verecek. İlerleyen aylarda aracın 1.2 litre hacimli, 3 silindirli, benzinli motorla donatılan seçenekleri de tanıtılacak. 


102 beygir güç üretebilen ünite 6 ileri vitesli, manuel şanzımanla sunulurken 48 Volt hafif hibrit yardımcıya sahip olan versiyon aynı güce fakat daha düşük yakıt tüketimine sahip olacak. 6 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımana sahip olan bu aracın şehir içi kullanımlarında %50 oranında elektrik motorunu kullabileceği belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder