15 Ekim 2023 Pazar

THK LSR-05


Japon yan sanayi firmalarından THK otomobil üretiminde şansını denemek istiyor gibi görünüyor. Araçların birçok parçasını zaten üreten marka ilk olarak oldukça lüks ve ilginç görünümlü bir elektrikliyle ortaya çıkıyor. Şaka bir yana aracın seri üretilmesi düşünülmüyor.

İnce yapılı LED farları ortada birbirine bağlanan aracın ön tamponu sportif görünürken kaputta da hava çıkışları var. Şişkin çamurluklar, büyük jantlar ve ince tutulmuş siyah renkli gövde korumalarına sahip olan otomobilde yan aynaların yerini kameralar almış.

Siyaha boyanan üst bölümü bir fanusu anıran konseptin boyu 4.995 mm. 1.965 mm genişliğe sahip modelin arkasında çift katlı LED stoplar, hemzemin tampon ve önde olduğu gibi hava geçişleri görülebiliyor. Bu arada kapı kollarının da gizli olduğunu belirtelim.

Lüks görünen iç mekanda açık renkler tercih eden THK, köşeli direksiyon simidinin arkasını boydan boya ekranla kaplamış. Yan aynalar haricinde orta dikiz aynası da dijital olduğundan tavanda da bir ekran yer almış. Metal pedal seti ve ahşap kaplama haricinde cam tavan, çerçevesiz kapı camları ve arkaya doğru açılan arka kapılar donanımda. 

İki adet tekli arka koltuğun da öndekinden daha çok fonksiyona sahip olduğunu hatırlatalım. Örneğin bu bölümde koltuklarda ısıtma, havalandırma ve masajın yanında ayak destekleri de bulunuyor. Ara konsolla ikiye bölünen yaşam alanında şık duran ambiyans ışıklandırması da dikkat çekiyor.

Önde bir, arkadaysa iki elektrik motoruna sahip olan otomobilde yönlendirilebilir arka aks bulunuyor. Aktif süspansiyon sistemini de sunan araç 552 beygir gücünde. Tork değeri ve batarya bilgileri açıklanmazken konseptin THK'nin 50. yılını kutlamak amacıyla üretildiği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder