1 Ekim 2022 Cumartesi

Citroën Oli


Citroën bu yıl da ilginç bir konseptle karşımıza çıktı. Dacia Manifesto konseptiyle birçok ortak noktası bulunan aracın değişik özelliklerinden birisi de aslında bir pick up olması. Elektrikli model aynı zamanda markanın yenilenen logosunu taşıyan ilk araç.

Köşeli hatlarıyla gözden kaçması mümkün olmayan otomobilin ilginç şekillendirilmiş LED farları ve arazi araçlarında kullanılanlara benzeyen tamponu farklı görünümü pekiştiriyor. Dik ön cam, altında şarj girişi olan logo ve üzerine basılabilen tavan gibi detaylar da gözlerden kaçmıyor.

Jant tasarımı bile köşeli olan otomobilin siyah çamurluk korumaları basamak olarak kullanılabiliyor. Öndekinin bir eşi olan arka tamponun üst kısmında büyük bir kapak ve kasanın üzerini örten cam görülebiliyor. LED stoplarsa şeffaf tasarıma sahip.

Altlarına süspansiyon görevi gören parçalar eklenen dört koltuğa sahip olan iç mekanda dört kişilik yer var. Dış bölüm gibi burada da geri dönüştürülmüş malzemeler kullanan Citroën ön konsolu modiler tasarlamış. Burada bulunan silindirik hoparlörler sökülebilirken direksiyon simidinin üst ve alt kısmı düzleştirilmiş. Tabanı düz olan konseptin arka kapıları geriye doğru açılıyor.

Yaklaşık 1 tonluk ağırlığa sahip olduğu belirtilen elektrikli konseptte 40 kWh kapasiteli bataryalar kullanılıyor. 400 km menzil sunabilen otomobilin maksimum sürati 110 km/s'te sınırlandırılmış. Bu arada modelin boyu 4.2 metre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder