27 Eylül 2022 Salı

Chevrolet Silverado HD


Chevrolet Silverado'nun daha "kaslı" versiyonu olan HD de yenilendi. En son 2019 yılında yenilik yaşayan araçlar güçlenen Diesel motorlarıyla dikkat çekiyor. Bu arada yeni nesil otomatik şanzıman da artık bütün seçeneklerde sunuluyor.

Standart Silverado'nun yükseltilmişi gibi duran araçlarda daha büyük gündüz aydınlatmaları, hava girişli kaput ve ön tampona eklenen LED sis farları bulunuyor. Elektrikli olarak uzayabilen kollara sahip yan aynalar daha büyük alan sunarken kromajlı jantlar 8 bijonlu. Yenilenen arka tamponun köşelerindeki basamaklar büyürken arka çamurlukların önüne de birer basamak eklenmiş.

İç mekanda büyük bir tasarım değişikliği bulunmuyor olsa da aracın vites kolu, ara konsoldan direksiyon kolonuna taşınmış. Bu bölümde daha büyük bir boşluk açan değişim sonrasında bardaklıklar da dikey değil yatay yerleşime kavuşmuş.

Eskiden de olduğu gibi 2500 ve 3500 seçeneklerine sahip olan ailenin kaputu altında 6.6 litre hacimli V8 motorlar kullanılıyor. Atmosferik emişli ve benzinli ünite 407 beygir güç, 628 Nm tork üretebilirken turbo Diesel kardeşi 477 beygir güç, 1.320 Nm tork üretiyor. Bu motorla donatılan Silverado HD 3500, 16.329 kg çekme kapasitesine sahip. Bütün araçlarda 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder