28 Eylül 2022 Çarşamba

Ferrari SP51


Ferrari'nin tek örnek modelleri arasına bir yenisi katıldı. İtalyan üreticinin yeni aracı SP51, 812 GTS temelleri üzerine geliştirilmiş. Tayvanlı bir Ferrari koleksiyoneri için üretilen otomobil 1955 model 410 S'e de göndermeler yapıyor.

Temellerini kullandığı otomobilden çok daha sivri bir burun yapısına sahip olan araçta daha küçük farlar ve dev hava girişlerine sahip ön tampon kullanılmış. Jantları SP3 Daytona'ya göz kırpan modelin kaputu, ön çamurlukları ve kapılarında çıplak karbon fiber bölümler var.

Üzerinde bulunan şeritler iç mekanda da görülebilen SP51'in arka kısmında da yeni bir tampon, daha büyük bir difüzör çıkışı ve daha geniş egzoz çıkışları görülebiliyor. Takla barları arasına gerilen aerodinamik parça da çıplak karbon fiberden üretilmiş.

İç mekan görünümü, özel üretim plakası, SP51 armaları ve kırmızı renkli Alcantara döşemeleri dışında görsel olarak 812 GTS'ten farksız olan modelin kaputu altında da 6.5 litre hacimli V12 ünite bulunuyor. Bu motor 800 beygir güç, 718 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder