26 Kasım 2021 Cuma

Ferrari Daytona SP3


Ferrari'nin Icona model ailesine yeni bir katılım oldu. Efsanevi Daytona ismini geri döndüren araç 599 adetlik sınırlı üretime sahip olacak. Fiyatı 2 milyon Euro seviyesinden başlayan aracın bütün örnekleri satıldı bile.

İtalyan markanın klasik yarış otomobillerinden esinlenen tasarımı çok iddialı duran model LaFerrari temelleri üzerine geliştirilmiş. LED farlarının üst kısmı kayarak ortadan kaybolan araç bu sayede kapaklı farları da geri döndürmüş oldu. Yan aynaları ön çamurluklarda yer alan otomobilin kapıları da yukarıya doğru açılıyor.


Sivri burun kısmında büyük sayılabilecek ön panjur ve geniş splitter dikkat çekerken 5 kollu jantlar da araca özel. Arka kısımda çok katlı bir tasarım ve ince uzun stoplar görülebiliyor. Büyük difüzör, seviye ayarlı spoiler ve merkezi yerleşime sahip egzoz çıkışları da gözlerden kaçmıyor. Otomobilin sökülebilir tavana sahip olduğunu da hatırlatalım.

Modern bir iç mekana sahip olan Daytona SP3, 16 inç büyüklüğünde dijital gösterge paneline sahip. Diğer Ferrari modellerinde de kullanılmaya başlanan vites selektörü ve neredeyse boş olan orta konsol da aracın diğer bazı donanımları. Ara konsolda birbirine bağlanan koltuklarsa sabit.


812 Competizione temelli V12 motoru 6.5 litre hacimli olan otomobilde hibrit bir yardımcı bulunmuyor. 840 beyir güç, 697 Nm tork üretebilen ünite bu gücü arka tekerleklere 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla aktarılıyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.85 saniyede ulaşabilen modelin 0-200 km/s deparı 7.4 saniyede tamamlanıyor. Maksimum sürati 340 km/s'in üzerinde olan aracın motru 9.500 d/d çevirebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder