27 Kasım 2021 Cumartesi

Lincoln Zephyr


Lincoln, Çin'de sürprizlerine deva ediyor. Nisan ayında Zephyr isimli şık sedan konseptini tanıtan A.B.D. merkezli üretici şimdi bu otomobili seri üretime alıyor. Üstelik hem dış hem de iç tasarımında sadece ufak tefek değişiklikler yaparak.


Konseptinkinden biraz daha kalın LED farlara sahip olan otomobilin o araçtan tek farklılığı bu gibi görünüyor. Büyük panjurun ortasında aydınlatmalı logoyla birbirine bağlanan farlar haricinde tamponun agresif tasarımı da korunmuş. Çift renkli jantlar farklı tasarımla araca alınırken hemzemin kapı kolları ve siyah renkli A sütunu aynen korunmuş.

Çok sürpriz olmayan bir şekilde yanda yer alan kameraların yerini aynalar alırken yüzgeç anten ve şık LED stoplar aynen seri üretime alınmış. Kısa yapılı bagaj kapağı sayesinde dinamik duran otomobilin arka tamponu altında yer alan sahte egzoz çıkışları da seri üretimde biraz daha belirgin hale gelmiş.


İç mekanını da neredeyse tamamen konseptten alan otomobilin bu kısımda ilk dikkat çeken özelliği şüphesiz konsolu boydan boya geçen ekran. Çift kollu direksiyon simidi ve vites kolunun yerini alan selektör de aracın modern dokunuşları arasında. Modelin konsept halinden daha şık duran dokunuşları arasında bardaklıklar ve havalandırma ızgaraları sayılabilir.

Motor hakkında çok detaylı bilgi verilmemiş olsa da 2 litre hacimli benzinli ünitenin turbo besleme yardımıyla 238 beygir gç üretebildiği açıklandı. Otomobilde kullanılan şanzımansa 8 ileri vitesli tam otomatik ünite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder