26 Kasım 2021 Cuma

Kia Niro


Kia'nın en ilginç modellerinden Niro daha da ilginç bir hale geldi. Üç farklı versiyonla sunulmaya devam edecek otomobilin dış ve iç tasarımı artık eskisi gibi sıradan olmayacak.


2019 yılında tanıtılan HabaNiro konseptinden esinlendiği belli olan dış tasarımın ön bölümü, farklı versiyonlarda değişiklik gösteriyor. Şarj edilebilir seçeneklerde burun kısmında priz kapağı görülebiliyor. Köşelere çekilen LED farlar neredeyse kare biçimini almış. Kapıların alt kısmında görülen kalın siyah şeritse ön tamponun altında başlıyor.

Kalın tasarıma sahip C sütunu siyaha boyanan otomobilin LED stopları da bu kısmın arkasına eklenmiş. Şık spoiler ve yüzgeç anten de dinamik duruyor. Arka tamponu kısa tutulan Niro'nun stoplarının ikinci kısmı da bu tamponun üzerinde yer alıyor.


İç mekanı da eskisinden çok daha modern görünen araçta dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran tek parçaymış gibi duruyor. Köşeli hatlar kapı içlerinde de devam ediyor. İnce yapılı havalandırma ızgaraları, geniş orta konsola alınan hvalandırma ve kısayol düğmeleri, vites konsoluna eklenen koltuk ısıtma ve soğutma butonları ve iki kollu direksiyon simidi dikkat çeken diğer detaylar.

Kia'dan henüz kesin bilgiler alınmamış olsa da yapılan ilk açıklamalar, motor seçeneklerinin önceki nesille aynı olacağı yönünde. Seçenekler arasında hibrit, şarj edilebilir hibrit ve elektrikli versiyonlar bulunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder