27 Eylül 2022 Salı

Wiesmann Project Thunderball


Elektrikli değişime Wiesmann da katıldı. İki kişilik spor otomobilleriyle tanınan markanın modern aracı da diğer modellerinin klasik tasarım özelliklerine sahip. İç mekanı modernleşen roadster başarılı performansıyla da dikkat çekiyor.

MF5 Roadster'ı andıran tasarımında daha büyük bir ön panjur kullanılırken dörtlü farlar ve stoplar açıkta bırakılmış. Aerodinamik jantlar ve ön çamurluğun arkasında yer alan hava çıkışı da ilgi çekici görünüyor. Arkadaysa ucu spoiler şekilli bagaj kapağı ve difüzör çıkışı gözlerden kaçmıyor.

İç mekanında şık bir direksiyon simidi, bol bol deri ve Alcantara döşeme ve metal yüzeyler kullanılan otomobilde yüksek yan destekli, karbon fiber koltuklar, metal pedal seti, dokunmatik ekran, dijital gösterge paneli ve ilginç şekilde orta konsola yerleştirilen analog göstergeler kullanılmış.

Arka aksında bir çift elektrik motoru bulunan otomobil 680 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen aracın ağırlığıysa 1.7 tonun biraz üzerinde. 83 kWh kullanılabilir kapasiteye sahip bataryalar 800 Volt mimarisine sahip ve bir taraftan 500 km menzil sunabilirken diğer taraftan 300 kW şarja izin veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder