28 Eylül 2022 Çarşamba

Ford F-Serisi Super Duty


Amerika'dan büyük pick up haberleri arka arkaya gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Chevrolet Silverado HD ailesinin ardından şimdi de sıra Ford F-150'nin büyük kardeşleri F-250 ve F-350 Super Duty'de.

Farklı donanım seviyelerinde değişik tasarımla gelseler de ön panjuru bütün seçeneklerde F-150'ninkinden büyük olan Super Duty modellerinin LED farları da daha büyük. Ön tamponu da çift çeki demiriyle daha güçlü görünen araçların kaputlarında "Super Duty" arması yer alıyor. Ailenin uzayabilen yan aynaları da küçük kardeşinde kullanılanlardan daha büyük.

Bütün seçeneklerde 2.44 metre uzunluğa sahip kasa kullanılan modellerde bu bölümde sunulan hacim 2.223 litreye ulaşıyor. Jant çapları 20 inçe, fren disklerinin çapıysa 400 mm'ye kadar uzanıyor. Bol bol basamakla donatılan kasa çevresi ve kasa kapağına işlenen "Super Duty" armasıyla farklılık yaratan araçlardan F-350'yi dört arka tekerlek ve 5. tekerle almak da mümkün.

İç mekanı büyük ölçüde F-150'ninkiyle aynı olan büyük kardeşlerde vites kolu direksiyon kolonuna alındığından ön koltuklar arasında kalan kısımda ufak tefek yenilikler var. Araçlarda sonradan eklenen ekipmanların kumandaları için tavana yerleştirilen 6 düğme bulunuyor. Açılabilir panoramik cam tavan ve 1.080 Watt çıkış gücüyle 18 hoparlöre sahip B&O ses sistemi opsiyonel olarak alınabiliyor.

Kaputu altında iki yeni motor seçeneği bulunan Super Duty ailesinin 6.8 litre hacimli, benzinli V8 motoru 411 beygir güç, 603 Nm tork üretebilecek. 7.3 litre hacimli V8 ile bu değerler 436 beygir güç ve 637 Nm tork olarak güncellenecek.

6.7 litre hacimli, V8 turbo Diesel üniteyle de alınabilecek ikilide bu ünitenin iki farklı versiyonu kullanılacak. Düşük güçlü ünite 482 beygir güç, 1.422 Nm tork üretebilirken yüksek güçlü motor 507 beygir güç, 1.625 Nm tork üretebilecek. 10 ileri vitesli otomatik şanzıman bütün araçlarda standart olarak sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi de XLT donanımından itibaren standart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder