17 Eylül 2022 Cumartesi

Dacia Manifesto


Konsept otomobiller konusunda akla gelen ilk firmalardan olmayan Dacia'dan ilginç bir araç tanıtımı geldi. Benim de Paris'te tanıtımına katıldığım Manifesto konsepti, kompakt ölçülere sahip elektrikli bir buggy.

Bir Dacia olduğu, ön ve arkada yer alan aydınlatılmış yeni logolarından anlaşılan aracın gövdesinde geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor. Camları ve kapıları bulunmayan otomobilin önünde yer alan LED projektör sökülebiliyor.

Havasız lastikleri bulunan konseptin ön bölümünde bir vinç yer alıyor. Yan bölümlerinde de aydınlatılmış Dacia logolarına sahip olan modelin bu kısmında yer alan deliklere elastik bantlar geçirilerek dış bölümde bir bagaj ortaya çıkarılmış oluyor.

İç mekanında geniş yapılı koltuklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dikkat çeken otomobilde küçük bir dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran yerine geçen bir telefon görülebiliyor. Kullanışlılığı artıran depolama bölümlerine sahip iç mekanda mantar pano da yer alıyor. Dört tekerlekten çekişli elektrikli aracın performans verileriyse paylaşılmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder