12 Eylül 2022 Pazartesi

Pagani Utopia


Pagani, 11 yılın ardından Huayra'yı yeniledi. Hem iç hem de dış tasarıma bakıldığında, yerini aldığı otomobilin makyajlanmış hali gibi duran Utopia, önceden söylentileri çıkan elektrik destekli motor yerine bir V12 ile donatılmış.

Ön bölümde Zonda ile Huayra'nın bir karışımını sunan Utopia, önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlara sahip. Damla desenli yan aynalar ve cam tavan haricinde kaputun bir kısmının da motoru gösteren bir cam bölüme sahip olduğu görülebiliyor. Otomatik ayara sahip çift parçalı spoiler, merkezi yerleşime sahip dörtlü egzoz çıkışı ve üst üste yerleştirilen LED stoplar da gözlerden kaçmıyor.

İç mekanı, diğer bütün Pagani modellerinde olduğu gibi deri, cam, karbon fiber ve metal parçalardan oluşan aracın analog göstergeleri korunurken arada yer alan renkli ekran büyümüş. Huayra'nın aksine orta konsolda dokunmatik ekran sunmayan Utopia'da bu bölümde analog göstergeler ve şalterler kullanılmış. Havalandırma kumandaları da yine fiziksel düğmelere sahip.

Kaputu altında tanıdık bir V12 ünite barındıran otomobilin AMG imzalı motoru 6 litre hacimli ve çift turbo beslemeli. 864 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebilen motor bu gücü arka aksa ilginç bir şanzımanla aktarıyor. Tek kavramalı ve 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman manuel olarak da kullanılabiliyor. Performans verileri henüz açıklanmamış olsa da 1.280 kg'lık ağırlıkla hızlanmanın göz kamaştırması olası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder