28 Şubat 2019 Perşembe

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+


Mercedes-AMG'nin Cenevre'de sergileyeceği güçlü araçlardan bir tanesi de SUV seçenek GLE'nin "Hafif" AMG modeli 53 oldu. Gelişmiş bir hafif hibrit motor sunan aracın performansı da tahmin edileceği gibi yüksek.

Dış görünüşünde beklenen değişiklikler bulunan otomobilde daha agresif görünümlü tamponlar, 22 inç çaplı jantlar, Panamericana ön panjur, genişletilmiş çamurluklar, makyajlı kaput ve dörtlü egzoz çıkışı bulunuyor.


İç mekanda da durum farklı değil. Sportif yan destekler sunan ön koltukar, metal pedal seti, deri kaplı konsol, dijital gösterge paneli, metal ve karbon fiber trim parçaları ile alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi donanımda.

Sertliği ayarlanabilen adaptif havalı süspansiyon sistemine de sahip olan otomobilin kaputu altında 3 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir benzinli motor yer alıyor. 435 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen araçta sunulan EQ Boost fonksiyonu 48 Volt hafif hibrit sisteme işaret ediyor.


9 ileri vitesli, AMG Speedshift TCT şanzımana sahip olan aracın motor ve şanzımanı arasına yerleştirilen ve marj motoru olarak da görev yapan elektrik motoru 22 beygir güç ve 250 Nm tork sağlayabiliyor. Akıllı dört tekerlekten çekiş sistemiyle de birleşince 0'dan 100 km/s sürate 5.3 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder