25 Şubat 2019 Pazartesi

Audi Q5, A6, A7 ve A8 e


Son zamanlarda önü alınamayan elektriklenme işlemi hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Elektrikli modellerini teker teker tanıtmaya başlayan üreticiler bir taraftan da hibrit seçenekleri ortaya çıkarıyor. Bu üreticilerden olan Audi, Cenevre otomobil fuarına dört farklı şarj edilebilir hibrit modeliyle geliyor.

Dışarıdan bakıldıklarında standart araçlardan "e" logoları ve iki tarafta da yer alan depo kapaklarıyla ayrılan otomobillerden Q5, A6 ve A7 "e comfort" armasına sahip. Bu modellerde yer alan 2 litre hacimli benzinli motor, turbo besleme ve elektrik motoru sayesinde 50 TFSI seçeneklerinde 299 beygir güç, 450 Nm tork, 55 TFSI'da ise 367 beygir güç, 500 Nm tork üretiyor.

A8'in hibrit seçeneğini e Quattro olarak adlandıran Audi bu otomobilde 3 litre hacimli V6 motora yer vermiş. 449 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen otomobilin sadece elektrikli kullanımda sunduğu menzil, diğer modeller gibi 40 km. Araçların tamamında 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder