1 Şubat 2023 Çarşamba

Mercedes-Benz GLE Serisi


Mercedes modelleri makyajlanmaya devam ediyor. Markanın büyük SUV modellerinden GLE'nin hem standart hem de Coupé seçenekleri yeni yüzlerine kavuşurken her iki otomobilin de kaputları altına şarj edilebilir hibrit ünite eklenmiş.

Makyajın kapsamı çok geniş değil. LED farların iç bölümünü ve ön tamponun tasarımını yenileyen Mercedes ön panjuru ikiye bölen şeridiyse 3 parçalı hale getirmiş. Stopların da iç desenleri yenilenirken farklı gövde renkleri seçenekler arasına eklenmiş. AMG versiyonlarındaysa far ve stop yeniliklerinden başka farklılık görmek zor.

İç mekanda da büyük değişiklikler sunmayan makyajlı GLE'de yeni döşeme renkleri ve trim parçaları sunulurken gösterge paneli ve dokunmatik ekranda yeni grafikler sunulmakta. Araçlarda dokunmatik kumanda düğmelerine sahip yeni tasarım direksiyon simitleri de kullanılıyor.

Kaputu altında 2, 3 ve 4 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorları barındırmaya devam eden GLE'nin 350, 450 ve 580 isimli versiyonları sırasıyla 258, 380 ve 517 beygir güç üretmeye devam ediyor. Hafif hibrit yardımcı da bu araçlara 20 beygir ek güç sağlayabiliyor. AMG 53 ve 63 S ikilisi sırasıyla 435 ve 612 beygir güç üretebilirken elektrik motoru 22 beygir ek güç sağlayabiliyor.

Aileye yeni katılan GLE 400e'deyse 2 litre hacimli motor, 136 beygir güç üretebilen elektrik motoruyla eşleştirilmiş. Toplamda 381 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen otomobil kardeşleri gibi dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip. 31.2 kWh kapasiteli bataryalara sahip olan modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasıysa 6.1 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder