31 Ocak 2023 Salı

Mazda CX-90


Mazda'nın yeni model ailesi genişlemeye devam ediyor. Amerika odaklı bir model olan büyük SUV CX-90'ın yardımıyla da CX-9'un yerini dolduran Japon üretici, yeni motor seçeneklerini bu modele de uyarlamayı ihmal etmemiş.

CX-60'ın bir boy büyüğü olarak tanımlanabilecek otomobilin tasarımı da bu otomobille neredeyse aynı. Dik yerleşime sahip büyük ön panjur, bu panjura taşan ince LED çubuklar, 21 inç çaplı jantlar, BMW modellerine göz kırpan LED stoplar ve çıkıntı yapmayan arka tampon tanıdık detaylar arasında. Küçük anten, spoiler ve kromajlı detaylar da dikkat çekiyor.

İç mekanı da tanıdık olan otomobilde 3 kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran, kumaş kaplamalı ön konsol, açık renkli ahşap kaplama ve ilk iki koltuk sırası için ısıtma ve havalandırma sunuluyor. Modelin 3 koltuk sırası sunduğunu ve bütün sıralarda havalandırma çıkışları bulunduğunu da hatırlatalım.

Kaput altında iki motor seçeneği sunan Mazda, 3.3 litre hacimli, turbo beslemeli, sıralı 6 silindirli benzinli motorundan hafif hibrit yardımcıyla 345 beygir güç, 500 Nm tork alabiliyor. 2.5 litre hacimli üniteye sahip şarj edilebilir hibrit araçsa 327 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. 17.8 kWh kapasiteli bataryalara sahip araç, kardeşi gibi arka aksı öne çıkaran dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sunmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder