29 Ocak 2023 Pazar

Porsche Vision 357


Porsche, isminin bir otomobilde kullanılmasının üzerinden geçen 75 yılı kutlamaya başladı. Markanın bu nedenle tanıttığı ilk konsept, 356'nın ruhunu yansıtmaya çalışan 357 oldu. Araç, güncel temellere ve retro tasarıma sahip.

Gizli LED aydınlatmalara sahip düşük burunlu ön bölümde splitter ve kapak sabitleyiciler bulunuyor. Yan aynalar yerine kameralar kullanılırken yan etekler plastik ve karbon fiber karışımından üretilmiş. 20 inç çaplı jantların orta bölümü magnezyum, kapaklarsa karbon fiber.

Geniş arka çmurluklar ve hem kapı altlarında hem de camların ardında hava girişlerine sahip ola kosneptin temelleri de bu ikiliden anlaşılabiliyor. Çift çıkışlı egzoz sistemi titanyumdan üretilirken cam tavanın arka camla tek parça olması şık bir detay. Arkada yer alan dikey şeritler de üstlerinde fren lambasını barındırıyor ve 356'ya gönderme yapıyor.

İç mekanı, temellerini paylaştığı 718 GT4 RS'ten alınan otomobilin orta konsolu bulunmuyor. Kaput altındaysa atmosferik emişli, 4 litre hacimli, 500 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen, 6 silindirli Boxer motor görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder