29 Ocak 2023 Pazar

Audi Activesphere


Audi'nin "Sphere" uzantılı konseplerine bir yenisi katıldı. Elektrikli konsept grubunun son temsilcisi bir taraftan arazi aracı, diğer taraftan ticari araç olarak görev yapabiliyor. Üstelik 800 Volt mimarisi sunan temelleri yüksek performans getiriyor.

22 inç çaplı jantları ve bütün gövdesini saran kalın korumalarıyla heybetli bir duruşa sahip olan otomobilde ince yapılı LED farlar, yan aynaların yerini alan kameralar, geniş çamurluklar ve ince uzun LED stoplar bulunuyor.

Yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin B sütunu sunmayan gövdesi, arka kapıların geriye doğru açılması sayesinde iniş-binişi kolaylaştırıyor. Çift parçalı bagaj kapağı sayesinde otomobil bir pick up'a dönüştürülebiliyor.

Dört adet tekli koltuğa sahip olan iç mekanı ortadan ikiye bölen konsol, düz zemin ve çerçevesiz kapı camları dikkat çekerken otonom sürüşte ön konsola gizlenen oval direksiyon simidi ve bol cam alanıyla yaşam alanı çok ferah. Bu arada tavanda Alcantara döşeme kullanıldığını belirtelim.

Toplamda 442 beygir güç, 720 Nm tork üretebilen bir çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olan araçta 100 kWh kapasiteli bataryalar yer alıyor. 270 kW DC şarjı destekleyen üniteler 600 km civarında menzil sunabiliyor. 4.980 mm boya ve 2.070 mm ene sahip olan aracın aks mesafesi 2.970 mm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder