2 Şubat 2023 Perşembe

Range Rover Velar


Range Rover'ın şık SUV modellerinden Velar bir kere daha makyajlandı. Dış görünüşü zaten güzel olduğundan çok değişmemiş olsa da aracın iç mekanında sadeleştirme çalışmaları yapılmış. Şarj edilebilir hibrit seçenekse daha büyük bataryalara kavuşmuş.

Yeni gövde renkleri ve jant seçeneklerine kavuşan aracın hem piksel LED farlarının hem de ön panjurunun iç deseni yenilenmiş. LED stopların da desenini değiştiren Range Rover arka tamponun da alt kısmını farklı tasarlamış.

İç mekandaysa değişim orta konsolda yoğunlaşmış. Artık tek dokunmatik ekrana sahip olan Velar'da bu ünite büyük ve sabit. Vites konsolu önüne kapaklı bir göz yerleştirilirken selektör ortaya alınmış. Bu bölümde yer alan düğmeler de dokunmatik ekrana entegre edilmiş.

250 beygir güç, 365 Nm tork üretebilen 2 litre hacimli motoru dışında kalan üniteleri hafif hibrit destek sunan Velar'da görev yapan 3 litre hacimli, benzinli motorun 340 beygir güç, 480 Nm tork ve 400 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen seçenekleri bulunuyor. 2 ve 3 litre hacimli Diesel ünitelerse sırasıyla 204 beygir güç, 430 Nm tork ve 300 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor.

P400e isimli şarj edilebilir hibrit versiyonda da 2 litre hacimli, benzinli motor kullanan Range Rover, bu aracın 404 beygir gücünü ve 640 Nm torkunu korumuş. Batarya kapasitesi 19.2 kWh'a ulaşan araç 50 kW DC şarjı destekliyor. Modellerin tamamında 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder