26 Nisan 2024 Cuma

Škoda Vision Gran Turismo


Gran Turismo 7 için hazırlanan konseptlerin sonu gelmiyor. Bu sefer karşımıza çıkan otomobil, pek de bu tür hareketler beklemediğimiz bir üreticiden. Škoda'nın çılgın konsepti, daha önce bu işe soyunan markaların araçlarını aratmıyor.

Köşeli hatlarıyla öne çıkan konseptte ince yapılı farların sivri burunda şık bir şekilde gizlendiği görülebiliyor. Tek bijonlu dev jantlar, hava freni olarak da kullanılan çift parçalı spoiler, arkadan görülebilen süspansiyon sistemi, büyük difüzör çıkışı ve yüzüyormuş gibi duran LED stoplar diğer detaylar arasında.

Tek kişilik bir otomobil olan bu konseptte sürücü neredeyse tamamen açıkta oturuyor. Pilotun yüzü önünde şeffaf bir fanus yer alıyor. İçerideyse 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, üzerinde birçok ayar düğmesi bulunan ilginç tasarımlı direksiyon simidi ve ön panele entegre edilmiş hayalet ekran yer alıyor.

4.407 mm boya, 1.947 mm ene ve 949 mm yüksekliğe sahip olan araçta dört adet elektrik motoru kullanılmış. 1.088 beygir güç, 1.020 Nm tork üretebilen otomobilde kullanılan bataryalarsa 87 kWh kapasite sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder