24 Nisan 2024 Çarşamba

Smart Concept #5


Smart'ın değişimi devam ediyor. Yeni isimlendirme sisteminin ardından tasarım anlayışı değişen markanın 2024 yılının ikinci yarısında seri üretim versiyonlarını sergileyeceği #5 isimli SUV konsept haliyle ortaya çıktı. Tahmin edileceği gibi model elektrik motorlu.

Oval LED ünitelere sahip aydınlatma sistemi haricinde şık görünümlü ön tampon korumasına sahip olan otomobilde ince yapılı çamurluk ve kapı altı korumaları görev yapıyor. Aydınlatmalı basamaklar, port bagaja eklenen spotlar ve kaputa eklenen aydınlatmalı gergiler araziye göndermeler yapıyor.

Küçük jantlar ve araziye uygun lastiklerle de yoldan çıkmaya hazır görünen otomobilin kapı kolları gizli. Arka bölümde de stopların farlarla aynı tasarıma sahip olduğu görülebiliyor. Hatta tampon koruması da ön yüzü kopyalıyor. Çerçevesiz kapı camlarına sahip olan konseptin C sütununda marka amblemi kullanılmış.

Arka kapıları geriye doğru açılan Concept #5, cam tavana ve Mercedes modellerini andıran dört adet tekli koltuğa sahip. Koltuklar arasından geçen konsolda birçok depolama yeri bulunuyor. Üç kollu direksiyon simidi arkasında yer alan dijital ekran küçük olmasa da hem orta hem de ön yolcu konsolunda yer alan dokunmatik ekranlar daha da büyük. Havalandırma ızgaraları ve kapı içlerindeki tasarımlar da dikkat çekici.

Henüz boyutları ve teknik verileri açıklanmamış olsa da C segmentinde yer alacağı belirtilen modelin bataryaları 100 kWh'ın üzerinde kapasite sunacak. Menzilinse 550 km olması bekleniyor. 800 volt mimarisine sahip olacak seri üretim modelde dört tekerlekten çekiş sistemi de olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder