24 Nisan 2024 Çarşamba

Mercedes-Benz G580 EQ


Mercedes G Serisi'nin merakla beklenen elektrikli seçeneği sonunda resmen tanıtıldı. Görsel olarak senelerdir büyük değişim yaşamayan modelin elektrikli seçeneğini de bu bakımdan farklılaştırmayan Alman üretici sunduğu özelliklerle arazi kabiliyetinden de bir şey kaybolmamasını sağlamış.

Biraz daha yumuşatılmış hatlara sahip kaput, kapatılan ön panjur ve aerodinamik jant seçenekleri haricinde içten yanmalı motora sahip kardeşleriyle aynı duruşu sunan G580 EQ'nun bagaj kapağındaki yedek lastik taşıyıcısı da opsiyonel olarak kablo çantasına dönüştürülebiliyor. Siyah maske içerisine alınan panjuru aydınlatmalı olan otomobilin hava sürtünme katsayısıysa 0.44 olarak açıklandı.

İç mekan tasarımında farklılık bulunmayan elektrikli G'de dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranda pil ve enerji geri kazanım sistemi gibi unsurları takip eden farklı bilgiler ve grafikler ileten yazılım mevcut. Modelin opsiyon listesi de tahmin edileceği gibi uzun. Bagaj kapasitesiyse 555 ile 1.990 litre arasında değişiyor.

Dört elektrik motoruna sahip olan araç 588 beygir güç, 1.164 Nm tork üretebiliyor. 3.085 kg boş ağırlıkla 0'dan 100 km/s'e hızlanma 4.7 saniyede tamamlanırken maksimum sürat 180 km/s. 116 kWh kapasiteli bataryalar 473 km menzil sağlarken 200 kW'a kadar DC şarj kabul ediyor. Olduğu yerde tank dönüşü yapabilen otomobilin su geçiş yüksekliğiyse 850 mm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder