24 Nisan 2024 Çarşamba

Lamborghini Urus SE


Lamborghini'den önemli bir haber geldi. Her ne kadar üzerinde durulmamış olsa da İtalyan üreticiden gelen bu haber hem markanın finansal olarak en önemli ürünü olan Urus'un makyajlanması hem de en güçlü seçeneğine kavuşmasını kapsıyor.

Yeni kaputu panjura kadar uzanan otomobilde bu parçanın da özellikle ızgaralarının yeniden tasarlandığı görülebiliyor. 23 inç çaplı jantlar da yeni tasarıma kavuşurken LED farlar artık daha ince bir yapıya sahip. Stoplar arasında yer alan siyah bölümü genişleyen Urus'un bagaj kapağının bu bölümü de yenilenmiş. Yeni spoiler ve plakalığın tampona alınması da diğer yenilikler.

İç mekanda yeni döşemeler ve trim parçalarına kavuşan Urus'un dokunmatik ekranı hem büyümüş hem de biraz yukarıya alınarak konsol trim parçasının altından geçmesi sağlanmış. Bu arada konsol da yeni malzemeler sayesinde aynı görünüme sahip olsa da kalite hissi artırılmış.

2.540 kg ağırlığa sahip olan aracın 4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V8 motoru 620 beygir güç üretebilirken 8 ileri vitesli otomatik şanzımana eklenen elektrik motoruyla birleşince güç 800 beygire ulaşıyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen Urus SE'nin 25.9 kWh kapasiteli bataryaları 50 km elektrik menzili sunuyor. 0-200 km/s deparı da 11.4 saniye süren modelin maksimum sürati 312 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder