23 Nisan 2024 Salı

Opel Grandland


Opel'in SUV atağı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Frontera'nın geri dönüşünü müjdeleyen Alman üretici şimdi de yeni nesil Grandland ile karşımızda. Daha önce tanıtılan Peugeot 3008 ve 5008 ikilisinin teknik ikizi olan model eskisinden çok daha büyük.

Boyu 4.650 mm, eni 1.905 mm, yüksekliği 1.660 mm ve aks mesafesi 2.784 mm'ye ulaşan araç önceki nesil modelden 173 mm daha uzun. Marka tarihinin ilk aydınlatmalı logosuna sahip olan modelin pixel LED farları, şeffaf bir panjur içerisinde birbirine bağlanıyor. Köşeli ön tampon tasarımıysa oldukça sade.

20 inç çaplı jantlarla şık görünen Grandland'in tampon ve kapı altlarıyla çamurluk korumaları parlak siyah renkte sunuluyor. Aynı renk tavan ve yan aynalarda da görülebiliyor. Boyunun uzaması C ile D sütununu birbirinden ayıran otomobilin arka bölümü de ilginç detaylara sahip.

Bagaj kapağı üzerinde şık bir spoiler ve dik yerleşimli 3. fren lambası sunan modelin LED stopları da aydınlatılmış Opel yazısıyla birbirine bağlanıyor. Bu bölümde model ismi bagaj kapağına basılmış. Dik reflektörler ve gövdeden çıkıntı yapmayan köşeli tampon da dinamik bir duruş sağlıyor.

İç mekanında da büyük değişiklikler olan aracın kapı içlerinde kullanılan kumaş döşemeler Peugeot modellerine göndermeler yapıyor. Dokunmatik düğmelere sahip direksiyon simidinin üst ve alt kısımları düzleştirilmiş. İnce yapılı gösterge tablosunun yanında 16 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran bulunuyor. Bagaj hacmiyse 550 ile 1.641 litre arasında değişiyor.

Ön koltuklarının oturak bölümlerinin ortası boşaltılan Grandland bu sayede uzun yolculuklarda bele binen basıncı azalttığını belirtiyor. Orta konsolun altında sunulan kapaklı gözün bir bölümü şeffaf yapıda. bu sayede içeride yer alan telefon görülebilirken şeffaf bölüm ambiyans ışıklandırmasıyla aydınlatılıyor.

Kaput altında sürpriz sunmayan otomobilde Peugeot 5008'in motorları sunulacak. İki ve dört tekerlekten çekişli, elektrikli versiyonların haricinde 1.2 litre hacimli, benzinli motora sahip hibrit versiyon pazarda yer alacak. Modeli 3008'den farklı kılansa 5008'de sunulan şarj edilebilir hibrit sistemin de seçenekler arasında bulunacak olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder