26 Nisan 2024 Cuma

Honda e:NP2 ve e:NS2


Honda'nın Çin pazarında satacağı elektrikli SUV modelleri hazır. Geçtiğimiz yıl yine Çin'de sergilenen konsept hallerinin neredeyse aynı dış görünümünü sunarak ortaya çıkan ikili aynı temeller üzerine geliştirilmiş ve yüksek performans araçları değiller.

Her ikisi de liftback gövdeye sahip olan ikiliden ilki olan e:NP2 önden bakıldığında Renault modellerini andıran LED farlara sahip. İddialı bir splitter ve panjur üzerinde sivrilen bir kaputa sahip olan otomobilde 18 inç çaplı jantlar, çamurluk korumaları, tavan ve yan aynalar siyah renkli. 

Silecek sunmayan arka camın üst kısmında küçük bir spoiler bulunurken LED stoplar da parantez biçimli.  Bu bölümde logo kullanmayan Honda, onun yerine marka adını yazarken siyah renkli tampon altında da küçük bir difüzör çıkışı yer alıyor. Hemzemin kapı kollarına sahip olan aracın arka kapı kolları C sütununda.

Ana hatları neredeyse aynı olsa da e:NS2'nin ön görünümü bir diğer Fransız marka olan DS'i andırıyor. Farklı tasarıma sahip olan jantlar haricinde arkada daha iddialı olan ve Lexus modellerini andıran LED stoplarla çok daha fazla çıkıntı yapan gövde rengi tampon gözlerden kaçmıyor.

İç mekan tasarımları ortak olan otomobillerde beyaz renkli ve 3 kollu direksiyon simidi, ince yapılı dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran, özellikle yan bölümlerde şık gizlenen havalandırma ızgaraları ve alt kısmında birçok depolama bölümü olan ön ara konsol bulunuyor.

Önden çekişli olan ikilide kullanılan tek elektrik motoru 204 beygir güç üretebiliyor. 68.8 kWh kapasiteli bataryalarsa Çin ölçüm standartlarına göre 545 km menzil sunabiliyor. 4.788 mm boya, 1.838 mm ene ve 1.570 mm yüksekliğe sahip olan ikilinin aks mesafesi 2.735 mm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder