26 Nisan 2024 Cuma

Ram 1500 RHO


Ram 1500 TRX, pick up dünyasında çığır açan modellerden bir tanesi olsa da ömrü uzun sürmedi. Dodge markasının Hemi V8 motorlarının üretimine son veriyor olması, bu üniteyle donatılan TRX'i de etkiledi. Bundan böyle Ram, Ford F-150 Raptor'ın arkasından RHO ile kovalayacak.

Dışarıdan bakıldığında, 203 mm geniş gövdesi, 18 inç çaplı jantları, kapı altı basamakları, hava giriş ve çıkışlarına sahip kaputu ve çift egzoz çıkışıyla TRX'ten farklı görünmeyen aracın panjuru biraz daha kalınlaşırken ön tamponun alt kısmında metal koruma kullanılmamış. 

İç mekanınıda V8 kardeşiyle paylaşan araçta RHO armalı koltuklarla ön kol dayanağına yerleştirilen üretim plakası görülebiliyor. Dijital gösterge paneli, dev dokunmatik ekran, alüminyum vites değiştirme kulakçıkları gibi özellikler tanıdık olsa da ön yolcu ekranı yeni. 19 hoparlörlü Harman/Kardon ses sistemi, açılabilir cam tavan ve ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonlu ön koltuklar da donanıma eklenebiliyor.

Araca özel süspansiyon sistemi sayesinde yerden yüksekliği 300 mm olan RHO'nun 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli, sıralı 6 silindirli motoru 548 beygir güç, 706 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 96 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 190 km/s'te sınırlı. 0-160 km/s deparıysa 11.7 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder