25 Nisan 2024 Perşembe

Buick GL8 Avenir


Çin'in lüks MPV modellerine yenilenen Buick GL8 de katıldı. Rakiplerinin büyük çoğunluğu tamamen elektrikli olsa da şarj edilebilir hibrit bir motorla satışa sunulan otomobilin yüzü yeni Buick modellerine gönderme yaparken iç mekandaki lüks aynen korunmuş.

5.219 mm boya, 1.878 mm ene ve 1.807 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 3.088 mm. Yan cam çizgisi önceki nesil modelden alınan GL8'in ön bölümünde çift katlı far tasarımı ve bu tip araçlarda görmeye alıştığımız dev panjur dikkat çekiyor. 

18 inç çaplı jantlar ve bol bol kromajlı trim parçası da dikkat çekici. Arkadaysa spoiler, bagaj kapağında birbirine bağlanan LED stoplar ve gövdeden çıkıntı yapmayan ince yapılı tampon görülebiliyor. B, C ve D sütunlarıysa siyah renkte sunuluyor.

Ön bölümde dört kollu direksiyon simidi ve dokunmatik ekranla aynı paneli kullanan dijital gösterge paneli dikkat çekerken asıl lüks arkada sunuluyor. 6 veya 7 kişilik olarak alınabilen otomobilin ikinci koltuk sırasında katlanır masalar, cam perdeleri, buz dolabı sunroof ve bilgi-eğlence ekranı gibi donanımlar sunuluyor. Yatırılabilen bu koltuklarda ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonları da mevcut.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli benzinli motorla eşleştirilmiş elektrik motoru bulunan araç 397 beygir güç, 580 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 7.8 saniyede ulaşan GL8'in tek şarjla elektrikli olarak gidebileceği mesafeyse 138 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder