26 Nisan 2024 Cuma

Mazda EZ-6


Mazda, Türkiye'den çekilmiş olsa da satışları gayet ümit verici olan pazarlarda varlık göstermeye devam ediyor. Bu pazarlardan olan Çin için elektrikli bir Mazda6 alternatifi sunmaya başlayan Japon üretici etkileyici tasarım dilini daha da geliştirmiş.

4.921 mm boya, 1.890 mm ene ve 1.485 mm yüksekliğe sahip olan otomobil ince yapılı LED farları ve aydınlatmalı panjuruyla etkileyici görünüyor. 19 inç çaplı jantlar, hemzemin kapı kolları ve kısa tutulan bagaj kapağı üzerine yerleştirilen yükseklik ayarlı spoiler aerodinamik verimi geliştiren detaylar. 

Siyah renkli arka tampon ve yuvarlak detaylara da sahip olan, bagaj kapağında birleşen stoplar bu bölümün dikkat çeken deyayları arasında sayılabilir. Bu bölümde marka logosu yerine Mazda yazısı kullanıldığı da görülebiliyor. Çerçevesiz kapı camlarına sahip olan otomobilin cam tavanıysa sabit.


Modern görünümlü iç mekanda iki kollu direksiyon simidi, çift renkli döşemeler, dijital gösterge paneli ve dev bir dokunmatik ekran sunan EZ-6'da havalandırma ızgaralarının da güzel göründüğü söylenebilir. Mazda armalı ön koltuklar yatırıldığında bacak destekleri de kullanılabiliyor.

Henüz teknik detayları paylaşılmamış olsa da arkada tek elektrik motoruna sahip olduğu belirtilen otomobilin 218 ve 258 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunacağı düşünülüyor. Menzil uzatıcılı bir versiyonu da sunulacak olan EZ-6'nın menzili, benzinli motorla 1.000 km'yi bulacak. Elektrikli seçenekse 600 km'lik menzil sunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder