2 Şubat 2024 Cuma

Lancia Ypsilon


Lancia Ypsilon, 13 yılın ardından yeni nesline kavuşuyor. Peugeot 208 ve Opel Corsa gibi otomobillerin teknik ikizi olan modelin hem iç hem de dış tasarımı bu araçlardan oldukça farklı. Aracın ön ve arkasında olduğu gibi iç mekanında da Pu+Ra HPE konseptinden tanıdık dokunuşlar var.

Çift katlı far tasarımını ilginç bir şekilde yorumlayan Lancia, kaputun önüne eklediği LED şeritlerle kardeşlerinden çok farklı bir duruşa sahip. 1.906 örneğe sahip olacak Cassina versiyonunda kullanılan siyah renkli jantlar, kaput ve bagaj kapağında kullanılan siyah bölümlerle uyumlu duruyor.

Arka kapı kolları C sütununa doğru gizlenen otomobil bu özelliğiyle de kardeşlerinden ayrılıyor. Arka bölümde de yuvarlak stoplar sunan Ypsilon'un bu bölümde sahip olduğu tampon tasarımı da genel tasarıma uygun.

İç mekana geçildiğinde dijital gösterge tablosu ve dokunmatik ekranın yanyana yerleştirildiği görülebiliyor. İnce yapılı havalandırma ızgaraları, şık direksiyon simidi ve fiziksel kumandalara sahip orta konsol öne çıksa da yine ortada yer alan tepsi biçimli depolama bölümü en çok dikkat çeken detay.

İlk etapta sadece elektrikli olarak sunulacak Ypsilon'un ilerleyen dönemde 1.2 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit seçeneği de satılacak. Elektrikli model 156 beygir güç, 260 Nm tork üretebilecek ve 54 kWh kapasiteli bataryalar 400 km üzerinde menzil sunabilecek. Hibrit seçenekse 100 beygir güç üretecek. 0'dan 100 km/s sürate 9.3 saniyede ulaşabilen bu versiyonun maksimum sürati 190 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder