28 Ocak 2024 Pazar

Toyota GR Yaris


Yanlış görmüyorsunuz. İki hafta önce makyajlı hali tanıtılan GR Yaris yine bizlerle. Bu sefer iki özel üretim seçenekle karşımıza çıkan hızlı hatchback, WRC'de markanın pilotları olan Sébastien Ogier ve Kalle Rovanperä'nın imzalarını taşıyor.

İkisinden de yüzer adet üretilecek olan araçlardan Rovanperä ismi taşıyanda markanın ralli aracına göndermeler yapan bir gövde boyası kullanılmış. Evet, bu aracın üzerindeki grafikler film değil. Kırmızı renkli kaliperlere sahip olan modelin bagaj kapağı üzerine, açısı ayarlanabilen karbon fiber spoiler eklenmiş.

Her iki otomobilin de ön çamurlukları ve bagaj kapaklarında özel üretim armaları bulunuyor. Ogier'nin ismini taşıyan araçta kaliperler mavi renge bürünürken karbon fiber spoiler sabit yapıya sahip. Kapıların altlarındaysa Gazoo Racing grafikleri yer alıyor.

İç mekana geçildiğinde ön yolcu konsoluna eklenen plaka ve ismini taşıdığı sürücünün ülke bayrağının renklerinde dikiş ipliklerine sahip direksiyon simidi gibi farklılıklar sunduğu görülen aracın çekiş seçim düğmesi de Kalle, Donut, Seb ve Morizo ayarlarına sahip.

Mekanik bir yenilik sunmayan ikilinin sahipleri, 2024 WRC'nin Japonya ayağına Toyota'nın özel misafiri olarak katılma fırsatı bulacak. Ayrıca bu kişileri farklı hediyeler de bekliyor. Bunların arasında pit turu ve WRC'nin farklı ayaklarında isimlerinin yarış araçları üzerine yazılması bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder