27 Ocak 2024 Cumartesi

Cadillac CT5-V ve CT5-V Blackwing


Cadillac'tan güzel haberler geliyor. Markanın büyük sedan modellerinden CT5'in sportif seçenekleri de makyajlı otomobiller arasına katıldı. Kaput altında değişim sunmayan araçların manuel şanzımanla da alınabiliyor olması kendilerini özel bir konuma yerleştiriyor.

Aşağıya doğru uzayan gündüz aydınlatmaları artık ana far grubuyla birleşik olan ikilinin ön tamponları daha agresif tasarıma sahip. Blackwing'de yer alan ek hava girişleri ve splitter duruşu daha da sportif hale getiriyor. Yan etekleri de hafifçe makyajlanan otomobillerin jant tasarımları yenilenirken gövde renkleri de yeniliklere sahip.

İç mekanda daha büyük olan değişimler birleştirilen dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranda yoğunlaşıyor. Otonom sürüş sistemiyle birlikte yardımcı güvenlik donanımları da zenginleştirilen otomobillerin kapı içleri de yeni hoparlör kapağı tasarımlarına kavuşmuş. Blackwing'in donanımına yeni performans uygulaması eklenmiş.

365 beygir güç, 548 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeli, 3 litre hacimli V6 motoru 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan CT5-V arkadan itiş veya dört tekerlekten çekişle alınabiliyor. 677 beygir güç, 892 Nm tork üretebilen kompresör beslemeli, 6.2 litre hacimli bir V8'e sahip Blackwing ise aynı otomatik şanzıman veya 6 ileri vitesli manuel üniteyle alınabiliyor.

Sadece arkadan itişli olarak alınabilen Blackwing'de görev yapan fren sistemi Brembo imzalı ve önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlere sahip. Sistemde 400 ve 373 mm çaplı diskler yer alıyor. Her iki araçta da kalkış kontrolü sunulsa da Blackwing'de arka lastikleri yakmaya izin veren burnout fonksiyonu da mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder