24 Ocak 2024 Çarşamba

Volkswagen Golf


Volkswagen'in en popüler modeli Golf makyajlandı. Görsel olarak büyük yenilikler sunmuyor olsa da kaputu altında, özellikle hibrit üniteler konusunda farklılıklar barındıran otomobil iç mekanda da sevinçle karşılanacak özelliklere sahip.


Önden bakıldığında farları yenilenmemiş gibi dursa da Matrix LED olarak da alınabilen üniteleri artık daha ince yapıya sahip olan otomobilin tamponları da hafifçe makyajlanmış. Işıklandırılmış marka amblemini de donanıma ekleyen Volkswagen GTI ve GTE gibi araçların bu özelliklerini artık ön çamurluklara değil yan aynaların altına yazıyor.

Çapları 16 ile 19 inç arasında değişen jantlara 5 yeni tasarım eklenirken dört yeni gövde rengi de müşterilere sunulmakta. LED stoplarının iç tasarımları yenilenen Golf'ün arka tampon alt bölümünde de küçük değişiklikler yapılmış. 360 derece kamera ve aracı cep telefonundan park edebilme özellikleri de donanıma eklenmiş.

İç mekana geçildiğinde fiziksel düğmelere sahip direksiyon simidinin geri döndüğü görülürken djital gösterge tablosu da 12.9 inçe kadar büyüyebiliyor. Tamamen yeni bir işletim sistemi kullanan bilgi-eğlence ekranının altında yer alan kumandalar da sonunda ışıklandırılmış.

Volkswagen grubunun diğer markalarında da kullanımına başlanan yeni motor seçenekleriyle donatılan Golf'ün eski seçenekleri de güncellenmiş. 1.5 litre hacimli, benzinli motorun 115 ve 150 beygir güç üretebilen seçenekleri 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilirken ünitenin 48 Volt hafif hibrit yardımcıya sahip seçenekleri aynı güçleri 7 ileri vitesli DSG ile birlikte sunuyor.

2 litre hacimli, benzinli motorlardan 204 beygir güç ürtebileni dört tekerlekten çekiş sistemiyle satılırken GTI'ın gücü 265 beygir. Aynı hacimli Diesel ünitelerse 115 ve 150 beygir gücünde. 115 beygir gücündeki araç manuel, diğerleriyse sadece DSG ile sunuluyor.

1.5 litre hacimli üniteyi kullanan şarj edilebilir hibrit modellerse 204 ve 272 beygir güç üreten seçeneklere sahip. 6 ileri vitesli DSG ile donatılan ikilide görev yapan bataryalar 19.7 kWh kapasiteli ve yaklaşık 100 km elektrik menzili sunabiliyor. Yaklaşık 1.000 km menzil sunabilen ikili 11 kW AC, 50 kW DC'ye uyumlu hale getirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder