3 Şubat 2024 Cumartesi

MWM Spartan EV 2.0


Bugünün elektrikli otomobili Çekya'dan geliyor. MW Motors logosu taşısa da temelinde Hindistan'dan tanıdığımız Force Gurkha yatan araç bu otomobilin Disel motoru sökülüp elektrikli hale getirilmiş bir kardeşi. Aracın sunduğu teknik verilerse ilginç.

Köşeli hatlarıyla Mercedes G Serisi'ni andıran 3 kapılı araç, kaput köşelerine eklenen sinyallerle de bu araca göz kırpıyor. 4.116 mm boya sahip olan Spartan plastik gövde korumaları, yan basamaklar ve bagaj kapağına yerleştirilen stepnesiyle araziye hazır bir görünüm çiziyor.

Basit görünümlü bir iç mekana sahip olan araç iki koltuklu. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı sonradan takılmış gibi duran otomobilde havalandırma kumandaları çevirmeli. Yuvarlak havalandırma ızgaralarının yerleşimi de bagaj bölümünün tasarımı gibi klasik Land Rover Defender modellerini hatırlatıyor.

177 beygir güç üretebilen tek elektrik motoruna sahip olsa da kilitli diferansiyelleriyle gücü arkaya veya dört tekerleğe aktarabilen otomobil 61 kWh kapasiteli bataryalarla 240 km menzil sunuyor. 1 tonun biraz üzerinde yükleme ve 3 ton çekme kapasitesine sahip olan Spartan 90 kW DC şarja izin veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder