8 Ekim 2022 Cumartesi

GMC Sierra HD


GMC'den beklediğimiz haber de geldi. Chevrolet Silverado'nun lüks seçeneği olarak tanımlayabileceğimiz GMC Sierra, ilk modelin Heavy Duty seçeneklerinin tanıtılmasının ardından aynı versiyona kavuştu. Aracın görünümü değişse de altyapısı kardeşininkiyle aynı.

2019 yılında tanıtılan önceki nesil modelinden çok farklı durmayan araçta yine dev bir ön panjur kullanılıyor ve özellikle ön bölümde bolca kromajlı yüzey dikkat çekiyor. 2500 ve 3500 seçenekleriyle sunulan pick up modellerinde yeni LED aydınlatma grubu kullanımı ve 20 inç çaplı jantlar gibi detaylar bulunmakta. Ayrıca aracın duruşu, donanım seviyesine göre de farklılıklar gösteriyor. Örneğin AT4 paketleriyle birlikte siyah renkli detaylar kromun yerini alıyor.

İç mekan tasarımı eski modelden çok daha modern olan aracın bu bölümü, HD uzantılı olmayan Sierra'dan aynen alınmış. Dijital gösterge paneli, yatay dokunmatik ekran, şık görünen ahşap kaplamalar ve farklı renklerde seçilebilen deri döşemeler modelin donanımında yer alıyor.

Silverado HD'de olduğu gibi Sierra HD'nin de kaputu altında 6.6 litre hacimli V8 motorlar kullanılıyor. Atmosferik emişli ve benzinli ünite 407 beygir güç, 628 Nm tork üretebilirken turbo Diesel kardeşi 477 beygir güç, 1.320 Nm tork üretiyor. Bu motorla donatılan Silverado HD 3500, 16.329 kg çekme kapasitesine sahip. Bütün araçlarda 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder