6 Ekim 2022 Perşembe

Audi R8 GT


Audi R8'in sonu geliyor. Modelin son örnekleri, 333 adetlik sınırlı üretimiyle GT armasına sahip olacak. Arkadan itişli olarak sunulan otomobilde dört tekerlekten çekişli versiyonların gücüne sahip bir V10 motor standart olarak bulunacak.

Karbon fiber aerodinamik kitinde splitter, ön tampona eklenen kanatçıklar, kapı altında deflektörler, difüzör çıkışı, üstten bağlantılı spoiler ve arka tampon deflektörleri bulunan araçta 20 inç çaplı jantlar kullanılmış. Otomobilin üzerinde yer alan logolar da siyah renkte.

İç mekanı da genel olarak diğer R8 modelleriyle aynı olan otomobilin vites konsolunda sınırlı üretimin kaçıncı aracı olduğu belirtilmiş. Fren kaliperleriyle aynı renkte sunulan emniyet kemerleri de öne çıkan bir detay. Sabit kafalıklı ve R8 GT armalı koltuklarsa Bang & Olufsen hoparlörlere sahip.

20 kg hafiflemeyle 1.570 kg ağırlığa sahip olan aracın 5.2 litre hacimli V10 motoru 620 beygir güç, 565 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanın oranlarını yeniden ayarlayan Audi 0-100 km/s deparı 3.4 saniye, maksimum süratiyse 320 km/s olarak açıkladı. Aracın 0'dan 200 km/s sürate ulaşmasıysa 10.1 saniye sürmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder