8 Ekim 2022 Cumartesi

Honda Fit / Jazz


Honda Jazz'ın Japonya'da satılan versiyonu Fit güncellendi. Görünüm olarak büyük yenilikler sunmuyor olsa da araca eklenen yeni donanım seviyesi ve güçlenen motorlar önemli değişiklikler arasında sayılabilir.

Dışarıda yapılan değişiklikler gerçekten sınırlı. Farklı bir ön tampon tasarımıyla birlikte yenilenen panjur haricinde yeni jantlar ve gövde rengi seçenekleri farklılıkları tamamlıyor. Aileye yeni eklenen RS paketiyse daha agresif görünümlü tamponlar, ön panjurda ızgara, spoiler, kromajlı egzoz çıkışı ve kapı altı eklentileri olarak geri dönüyor.

İç mekanında da tasarım anlamında yenilik bulunmayan araç yeni döşeme çeşitleri ve renkleri sunmaya başlamış. Ayrıca güvenlik sistemlerinde de iyileştirmeler yapılmış. Bu arada RS paketinin daha sert ayarlı süspansiyona sahip olduğunu hatırlatalım.

Japonya'da hibrit olmayan seçeneği de bulunan Fit'in bu versiyonu artık 1.3 değil 1.5 litre hacimli motora sahip. Bu ünite 118 beygir güç, 142 Nm tork üretebiliyor. Hibrit motoru da güçlenen araç artık 123 beygir güç, 253 Nm tork üretebiliyor. Her iki motorla birlikte sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) sunulurken yine her iki araç da iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder