6 Ekim 2022 Perşembe

Alpine A110R


Alpine A110 güçlenmeye devam ediyor. Fransız markanın şu anda üretilen tek modeli, daha önce hafifliğiyle dikkat çeken versiyonlarından da daha az ağırlığa sahip olduğundan performans verileri iyice dikkat çekici hale gelebilmiş.

Ön tampon altına eklenen splitter, üzerine hava giriş ve çıkışları açılmış bagaj kapağı, ön ve arkada farklı tasarıma sahip olan jantlar, daha geniş çıkışa sahip difüzör, spoiler, arka cam yerine gelen parça ve arka tamponun yanlarına eklenen kanatçıkları karbon fiberden üretilen otomobile çift egzoz çıkışı ve A110S'e göre 10 mm azaltılmış yükseklik de eklenmiş.

İç mekanda sabit sırtlık ve kafalığa sahip karbon fiber koltuklar kullanan A110R'da 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve kapılara eklenen turuncu renkli çekecekleri de öne çıkan detaylar. Bu arada aracın mat mavi rengi de aileye bu otomobille birlikte katıldı ve renk, markanın Formula1'de kullandığıyla aynı.

1.8 litre hacimli, turbo beslemeye sahip motoru, A110S'te olduğu gibi 300 beygir güç, 340 Nm tork üretmeye devam eden araç 1.082 kg'lık ağırlığı ve azaltılan hava sürtünme direnci sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum sürati de 285 km/s. Lastiklerse Michelin Pilot Sport Cup 2.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder