22 Ekim 2021 Cuma

GMC Sierra


Amerikan pick up modellerinin gelişimi devam ediyor. Sıra bu sefer GMC'de. Teknolojinin gelişimiyle birlikte dışı olmasa da iç mekanı eskimeye başlayan Sierra güncellendi. Yenilikler arasında motorlar da yer alıyor.

Ön tamponun haricinde panjur ve LED farları da yenilenen aracın burun kısmı, donanıma göre farklı görünebiliyor. 22 inçe kadar büyüyen jantlar yeni tasarımlarına kavuşurken AT4X isimli yeni donanım paketi, 18 inç çaplı jantlar, araziye uygun lastikler ve 50 mm yükseltilmiş süspansiyon sistemine sahip.

İç mekanda aynı kalan tek şey direksiyon simidi gibi görünüyor. Kapı içleri daha kaliteli görünen araçta dijital gösterge paneli ve çok daha geniş dokunmatik ekran kullanılmış. Orta konsolda yer alan havalandırma ızgaraları üst bölüme alınmış ve kumanda düğmeleri çok daha kaliteli hale gelmiş. Vites konsolu ve ikinci torpido gözünün yer aldığı kısımlar da tamamen yenilenmiş.

Donanımına otonom sürüş de eklenen pick up, acil durum otomatik frenleme ve çekilen treylerin boyunu da hesaba katan kör nokta uyarı sistemi gibi kalemlere de sahip. Müzik dinlemeyi sevenlerse 12 hoparlörlü Bose ses sistemini donanıma ekleyebiliyor.

Artık 4.3 litre hacimli V6 motorla sunulmayan Sierra'nın 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 280 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. Bu aracın çekme kapasitesi yaklaşık 6 ton. 2.7 litre hacimli, 4 silindirli, turbo benzinli motorsa artık 315 beygir güç, 570 Nm tork üretebiliyor.

İki tane de V8 motorla alınabilen pick up, 5.3 litre hacimli üniteden 360 beygir güç, 520 Nm tork alabilirken 6.2 litre hacimli motor, 425 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi versiyona göre standart veya opsiyonel olarak sunulurken motor seçeneğine göre 8 veya 10 ileri vitesli otomatik şanzımanlar sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder