19 Ekim 2021 Salı

Honda Civic Si


11. nesil Honda Civic'in daha sportif versiyonlara kavuşması çok uzun sürmedi. Manuel şanzımanı da beraberinde getiren Civic Si, artık iki kapılı olarak sunuluyor olmasa da sahip olduğu dinamik özelliklerle dikkat çekmeyi başarıyor.

Versiyona özel turuncu veya mat siyah renklerle alınabilen otomobilde siyah renkli yan aynalr ve 18 inç çaplı jantlar kullanılıyor. Ön panjuru petek desenli ve daha kalın olan Si, arka bölümde bir spoiler ve çiftli egzoz çıkışı sayesinde tanınabiliyor.

İç mekanında da ufak tefek yenilikler olan aracın bu bölümünde daha bol kullanılan piyano siyahı trim parçaları, koltuk ve kapı içlerinde yer alan kırmızı kumaş ve metal pedal seti öne çıkıyor. Si logolu ön koltuklar sabit kafalık ve daha yüksek yan desteklere sahip. 


Aracın fren disklerini büyüten Honda, süspansiyon sistemini de sertleştirmiş. 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli motoru 203 beygir güç, 260 Nm tork üretebilecek hale getiren üretici 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve Type-R'ın devir eşleştirme fonksiyonunu da araca uygulamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder