18 Ekim 2021 Pazartesi

Tata Punch


Hindistan pazarına yeni bir küçük SUV dahil oluyor. Üstelik bu sefer araç, ülkenin kendi markasından geliyor. Güncel fiyatı 7.000 Dolar seviyesinin biraz üzerinden başlayan otomobil farklı görünümüyle öne çıkıyor.

Citroën'in tasarım dilini beğeniyor gibi duran Punch, çift katlı far tasarımına sahip. Izgara desenleri de Lamborghini modellerine göz kırpan aracın tavan ve yan aynaları kontrast renkte alınabiliyor. 15 veya 16 inç çaplı jantlar haricinde bol bol siyah koruma da aracın gövdesini koruyor.

3.827 mm boya ve 2.445 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin arka kapı kolları C sütununa gizlenmiş. Arka bölümde de küçük stoplarıyla dikkat çeken Punch, 20.3 derece yaklaşma, 37.6 derece uzaklaşma ve 22.2 derece askı açısına sahip. Yerden yüksekliği 190 mm olarak açıklanan SUV, 370 mm derinlikte sudan geçebiliyor. Bagaj hacmiyse 366 litre.


İç mekanı da sade fakat yeterince renkli olan modelin havalandırma ızgaralarında gövde rengi trim parçaları görülebilirken beyaz plastikler ve küçük dokunmatik ekran gözlerden kaçmıyor. Hız göstergesi dışında dijital olan gösterge paneli ve orta konsolun birçok düğmeden arındırılması da diğer detaylar.

Kaputu altında yer alan atmosferik emişli, 1.2 litre hacimli, 3 silindirli motor 86 beygir güç, 113 Nm tork üretebilen otomobilin hem manuel hem de otomatik şanzımanları 5 ileri vitesli.

1 yorum:

  1. Bence Turkiyeye artik bu araçların gelmesi lazım. Hindistan pazariyla homologasyon yapılsın acilen ki millet biraz araç alabilsin. Avrupa falan bırakalım. Yoksa egea 450 bine dayandı. Şaka yapmıyorum gerçekler böyle maalesef.

    YanıtlaSil